[Terkini] Cara Pos Barang Guna DHL

Menghantar barangan ke luar negara melalui DHL boleh menjadi penyelesaian yang tepat dan anda masih boleh menghantar pakej dengan cepat.

Syarikat perkapalan ini berasal dari Jerman yang mempunyai rangkaian global dan sudah ada di seluruh dunia, menjadikannya lebih mudah untuk menghantar barangan ke luar negara.

Di samping itu, boleh dikatakan bahawa kadar DHL antarabangsa tidak murah, tetapi pasti anda akan mendapat perkhidmatan terbaik antara ekspedisi lain.

Dalam kes ini, pengirim boleh menyemak kadar DHL ke semua negara dengan memasukkan alamat supaya sistem akan mengeluarkan hasil yang tepat mengenai kadar penghantaran barangan ke luar negara.

Cara Menyemak Kadar untuk Menghantar Barangan Ke Luar Negara Melalui DHL

Pada asasnya, penghantar barang boleh bebas dalam memilih pembungkusan penghantaran kerana terdapat pelbagai pilihan saiz kotak yang boleh disesuaikan dengan saiz barang yang kemudiannya akan dihantar ke luar negara.

Sementara itu, bagi anggaran berkaitan penghantaran barangan menggunakan perkhidmatan ekspedisi DHL, ia agak pantas malah menjadi salah satu perkhidmatan penghantaran bungkusan yang menjanjikan dua hari untuk tiba di destinasi.

Sekiranya penghantar barang telah memilih saiz pakej pada barangan yang akan dihantar, langkah seterusnya adalah menyemak kadar DHL supaya anda boleh menyediakan sejumlah wang untuk pembayaran kadar penghantaran barangan.

Berikut adalah langkah-langkah mudah yang boleh dilakukan untuk memeriksa kadar DHL apabila anda ingin menghantar barangan ke luar negara.

1. Membuka Laman Web Rasmi DHL

Langkah pertama yang perlu dilakukan untuk menyemak tarif penggunaan perkhidmatan ekspedisi DHL dalam penghantaran barangan ke luar negara adalah dengan membuka laman web rasmi terlebih dahulu.

Anda boleh pergi ke laman web https://mydhl.express.dhl dan selepas itu anda akan diarahkan ke halaman paparan utama, oleh itu anda boleh meneruskan proses ini dengan memilih menu dapatkan kadar pada paparan utama laman web rasmi DHL.

2. Halaman Semakan Kadar muncul

Menghantar barangan ke luar negara melalui DHL mesti menyemak kadar yang diperlukan dalam proses penghantaran barangan.

Sekiranya anda sudah berada di halaman laman web dan memilih menu yang diarahkan, ia akan memaparkan halaman pemeriksaan tarif.

Selepas itu anda boleh meneruskan dengan memasukkan negara asal, alamat penuh, poskod dan bandar anda sebagai pihak penghantar.

Anda memasukkan alamat dengan betul supaya sistem dapat mengesan lokasi di mana pakej dihantar.

Jom Baca : [Terkini] Senarai Cawangan Pejabat DHL Express Melaka

3. Tekan butang Berikut

Jika anda telah memilih negara destinasi, masukkan alamat sepenuhnya, isikan poskod dan nama bandar.

Kemudian langkah seterusnya yang mesti dilakukan ialah meneruskan dengan menekan butang seterusnya pada halaman.

4. Memilih Jenis Siaran

Langkah seterusnya untuk menghantar barangan ke luar negara melalui DHL mestilah memilih jenis penghantaran terlebih dahulu.

Di halaman yang tersedia, anda akan diarahkan untuk memilih satu jenis penghantaran sama ada barang yang akan dihantar ke luar negara adalah dalam bentuk dokumen atau pakej.

5. Pilih Pembungkusan

Selepas itu anda akan dipaparkan dengan menu pilihan emas di halaman laman web DHL.

Anda boleh meneruskan dengan menekan butang pembungkusan dan kemudian memilih saiz kotak yang boleh diselaraskan dengan saiz barangan yang akan dihantar ke luar negara.

Jom Baca : Senarai Cawangan DHL Express Johor Terkini

6. Mengisi Berat Barangan

Jika anda telah memilih pembungkusan maka sistem akan membantu anda secara automatik dengan memaparkan saiz yang dimasukkan.

Selepas itu, sila isi berat barangan yang akan dihantar ke luar negara dan teruskan dengan menekan butang tarif.

7. Pilih tarikh dan kadar DHL muncul

Sekiranya anda telah melalui beberapa rangkaian ini, sistem laman web rasmi DHL akan memproses permintaan untuk memeriksa kadar penghantaran barangan ke luar negara melalui DHL.

Pada peringkat ini, anda akan diminta oleh sistem untuk memilih tarikh penghantaran dan ia secara automatik akan menjana kadar DHL dalam penghantaran barangan ke luar negara.

Berikut adalah perbincangan mengenai DHL dengan kuriermalaysia.com semoga ia dapat membantu anda menghantar pakej keluar dari negara melalui DHL.

Originally posted 2023-02-08 01:00:00.

Leave a Comment

https://mimsyskitchen.com/

server thailand

joker123

sbobet