[Terkini] 4 Cara Semak Tracking Poslaju Mudah & Fast

Pos Laju adalah salah satu Syarikat Milik Negara yang melayani penghantaran barangan ke semua wilayah.

Poslaju mempunyai 24 ribu titik perkhidmatan supaya rangkaiannya meliputi semua daerah.

Apabila menggunakan perkhidmatan penghantaran Poslaju, tentu saja, memeriksa barang penghantaran poslaju adalah sesuatu yang sering dilakukan.

Dengan menyemak resit, anda boleh menyemak sama ada penghantaran pos telah tiba atau belum sampai ke alamat destinasi.

Cara Check Barang Pos Laju

cara semak barang pos laju

Cara nak cek barang di pos laju yang perlu dilakukan ialah dengan mengetahui nombor resit Poslaju.

Bagi anda yang menghantar barangan melalui pejabat Pos atau kurier, anda pasti akan mendapat bukti penghantaran, di dalamnya akan ada penerangan mengenai nombor resit di bahagian kod bar.

Anda boleh menyimpan nombor resit atau kod bar untuk melakukan penjejakan pakej.

Dan untuk cara nak chek no tracking pos laju, anda boleh menggunakan beberapa cara check tracking number poslaju berikut ini:

  1. Melalui laman web Poslaju: Anda boleh log masuk ke laman web rasmi Poslaju di https://www.poslaju.com.my/ dan gunakan kod tracking untuk semak status pengiriman anda.
  2. Melalui aplikasi Poslaju: Anda juga boleh mengunduh aplikasi Poslaju dari Google Play atau App Store dan log masuk untuk semak status pengiriman anda menggunakan kod tracking yang diterima.
  3. Melalui SMS: Anda juga boleh semak status pengiriman anda dengan menghantar SMS ke 3627 dengan format POSLAJU [kod tracking]
  4. Melalui telefon: Anda juga boleh menghubungi Poslaju di nombor telefon 1300-300-300 untuk semak status penghantaran anda menggunakan kod tracking yang diterima.

Jom Baca : [Terkini] Cara Pos Barang Guna Pos Laju

Bagaimana, agak mudah, bukankah cara nak check no tracking poslaju?

Begitu banyak tutorial yang boleh diringkaskan kuriermalaysia.com, jika anda mengalami kesukaran mengenai cara check no tracking poslaju maka sila tinggalkan komen dalam lajur di bawah. Terimakasih.

Originally posted 2023-01-04 01:00:00.

Leave a Comment

https://mimsyskitchen.com/

server thailand

joker123

sbobet